Gewoon goed zicht: de enkelvoudige brillen van Rodenstock.

Hiermee kunt u op elke afstand weer scherp zien.

Scroll
Uw verlanglijst
Uw type bril
Do you need varifocals, distance glasses or are screen glasses the better solution? Briladviestool
Uw opticien
Opticien zoeken You can attach your wish list directly to your appointment booking
Meer inzicht

Scherp zicht tot de horizon met een vertebril van Rodenstock.

Alom bekend onder de brillen: de enkelvoudige bril. Deze bril corrigeert uw oogafwijking en geeft u weer haarscherp zicht. Voor u betekent dat een beter totaalzicht, een hogere levenskwaliteit en meer veiligheid, bijvoorbeeld in het verkeer.

Online oogtest

Enkelvoudige brillen van Rodenstock: voor iedereen die in het dagelijks leven helder wil zien.

U kunt dichtbij prima zien maar in de verte wordt alles onscherp? Of juist omgekeerd? Raken uw ogen snel vermoeid of worden ze rood? Dan ligt de oplossing voor de hand: enkelvoudige glazen. Hiermee kunt u op elke afstand weer scherp zien.

Test gezichtsvermogen

Rodenstock presenteert: het eerste persoonlijke enkelvoudige glas.

Hoe beter uw brillenglazen op u afgestemd zijn, hoe gemakkelijker u een natuurlijke kijkervaring realiseert. Hiervoor heeft Rodenstock een bekroonde innovatie in huis: persoonlijke enkelvoudige glazen die zowel rekening houden met uw sterktes als met de vorm van uw gezicht, uw houding en de pasvorm van uw montuur. Hierdoor onderscheiden ze zich duidelijk van traditionele brillenglazen:

Uw voordeel

Scherp zicht

Onbelemmerd zicht dankzij de hoge kwaliteit van onze brillenglazen: met individuele aanpassing van de glazen aan de pasvorm van het montuur op uw gezicht.

Conventioneel bril
Rodenstock bril
Conventioneel bril
Rodenstock bril
Uw voordeel

Schoonheidsleer

Optimaal draagcomfort: 45% lichter dan mineraal glas en 20% dunner dan een traditioneel kunststof glas

B.I.G. EXACT™
Hoe uw exacte biometrische multifocale brillenglazen worden gemaakt

Met biometrische multifocale brillenglazen, gebaseerd op de DNEye® technologie, creëert Rodenstock een paradigmaverschuiving in de berekening van multifocale brillenglazen door de unieke vorm en grootte van elk oog nauwkeurig te bepalen en hiermee rekening te houden tijdens de productie.

More about B.I.G. EXACT™

Passende extra's voor uw behoeften.

Premium coatings

Rodenstock Solitaire® 2: duurzaamheid, antireflectie, krasbestendig.

Met de premiumcoatings van Rodenstock wordt uw bril nog onderhoudsvriendelijker, is hij gemakkelijker te reinigen of biedt hij uw ogen nog meer bescherming tegen schadelijk licht. Of het nu om bescherming tegen vuil en stof, de nieuwste bescherming tegen UV-straling of ontspannen zicht vanwege de afzwakking van kunstlicht van computers, laptops en smartphones gaat, vraag uw opticien gewoon naar de Rodenstock Solitaire® 2-coatings.

Zo glad, dat er niets blijft plakken

Langdurig zicht met X-tra Clean.

De hele dag schone brillenglazen? De nieuwe X-tra Clean-afwerking maakt het mogelijk. De afwerking, dat wil zeggen de toplaag op de voorkant van het glas en de achterkant bij hoogwaardige glazen, is hier de doorslaggevende factor.
Het extreem gladde oppervlak zorgt ervoor dat vuil nauwelijks blijft plakken - en als de glazen vuil worden, kan het vuil gemakkelijk worden verwijderd.

 • Langdurig kristalhelder zicht
 • Snel en makkelijk schoon te maken zonder achterblijvende strepen en restanten
 • Vuilwater- en stofafstotende eigenschappen
Hoe X-tra CLEAN werkt
INTELLIGENTE ZONBESCHERMING

Zelfkleurende zonneglazen van Rodenstock.

Onze meekleurende zonneglazen ColorMatic® 3 Sun passen zich in recordtijd aan de betreffende lichtomstandigheden aan. Bij sterk zonlicht beschermen ze uw ogen met een donkere tint. Als u naar de schaduw overschakelt, worden de glazen automatisch tot 55% helderder. Dit garandeert helder, contrastrijk zicht de hele dag door, ook bij wisselende lichtomstandigheden.

Bekijk de video
Bescherming voor uw ogen

Rodenstock lichtbescherming PRO410.

UV-stralen kunnen zowel voor je huid als voor je ogen schadelijk zijn en zelfs door de wolken bij bewolking heen dringen. Naast de UV-straling is er ook blauw licht. Dit is belangrijk voor het bioritme en andere biologische functies van het lichaam. Afgezien van de positieve effecten, kunnen bepaalde elementen van blauw licht ook potentieel schadelijk zijn. De formule van succes is de juiste relatie. Met de Rodenstock lichtbescherming PRO410 krijgen uw ogen alleen het licht dat ze echt nodig hebben - dag in dag uit.

Zeg maar dag tegen vermoeidheid

Comfort voor de ogen met extra ondersteuning tijdens het lezen.

Lezen kan boeiend, ontspannend of leuk zijn. Voor uw ogen is het echter vooral één ding: een uitdaging. Door een eenvoudige ondersteuning in de onderste zone van het brillenglas kunnen uw ogen zich gemakkelijker aanpassen aan verschillende zichtafstanden. Het gezichtsveld van uw multifocale Rodenstock glazen met leesondersteuning is volledig aangepast aan uw persoonlijke levensstijl en uw kijkgewoonten. Hierdoor hoeven uw ogen zich bij het lezen in een boek of van een scherm, minder in te spannen en vallen details eerder op. Dit is zowel handig op uw werk als in uw vrije tijd.

Het juiste montuur voor uw enkelvoudige bril.

Als fabrikant van brillenglazen en monturen bieden wij u perfecte kwaliteit onder één dak. De monturen van Rodenstock combineren innovatieve technologieën en materialen met een design dat zowel klassiek en traditioneel als tijdloos en stijlvol is. Ontdek nu het montuur dat het best bij uw persoonlijke stijl past:

Toon alle monturen

Test uw gezichtsvermogen

Welke gezichtsscherpte hebt u bij in de verte zien? Test het nu!

 1. Download ons sjabloon en druk het af.
 2. Bevestig het blad op ooghoogte aan de muur en ga 4 meter achteruit (5 stappen).
 3. Probeer te zien waar de opening in de cirkel zit. Onthoud de regel die u nog duidelijk en gemakkelijk kunt zien.
Download sjabloontest-for-visual-impairment.pdf (76 KB)
 • Op welke regel kon u de opening in de cirkel niet meer duidelijk zien? De bijbehorende waarde geeft uw gezichtsscherpte voor in de verte zien weer.

  Gezichtsscherpte 1,2 tot 1,5:
  Gefeliciteerd! U hebt ogen als een havik! U moet echter niet vergeten uw uitstekende zicht regelmatig door een opticien of oogarts te laten controleren.

  Gezichtsscherpte 1,0:

  U hebt waarschijnlijk geen bril nodig. De ogen kunnen echter in de loop van de tijd achteruitgaan en de gezichtsscherpte kan afnemen. Tijdige onderzoeken worden daarom aanbevolen.

  Gezichtsscherpte 0,8:

  Dit is de grenswaarde voor veilig autorijden. Toch moet u uw ogen door een opticien of oogarts laten controleren! Denk eraan dat uw gezichtsscherpte 's avonds of bij fel licht minder is dan bij daglicht.

  Gezichtsscherpte 0,4 tot 0,6:

  Uw gezichtsscherpte lijkt schrikbarend laag te zijn. U moet uw ogen zo snel mogelijk door een opticien of oogarts laten controleren! U hebt een bril nodig, vooral tijdens het autorijden.

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.

Loading