Ontspannener werken
met een beeldschermbril van Rodenstock.

Op het werk moeten uw ogen zich steeds aanpassen aan verschillende afstanden: van uw bureau en monitor tot uw collega's.

Scroll
De Rodenstock bril
Uw verlanglijst
Uw opticien

Klaar voor de digitale werkdag met een beeldschermbril van Rodenstock.

Op het werk moeten uw ogen zich steeds aanpassen aan verschillende afstanden: van uw bureau en monitor tot uw collega's. Dit kan erg vermoeiend zijn. Beeldschermwerk leidt vaak tot droge ogen, hoofdpijn of gespannen nek- en schouderspieren. De oplossing: een beeldschermbril met beeldschermglazen van Rodenstock.

Wanneer is een beeldschermbril zinvol?

 • Zit u veel achter uw computer en kunt soms moeilijk lezen wat er er op het scherm staat, of hebt u 's avonds hoofdpijn of pijn in uw nek? U kunt dan veel baat hebben bij een goede beeldschermbril. Hij zorgt voor scherp zicht op typische werkafstanden en vergemakkelijkt oogbewegingen tijdens uw werkzaamheden. Dit is niet alleen beter voor uw ogen: U bent ook verlost van gespannen spieren, ingespannen samenknijpen van uw ogen en onnatuurlijke lichaamshoudingen. Hierdoor kunt u ontspannener werken.

  Bildschirmbrille_Icon_Sammlung
 • Met multifocale glazen kunt u in verschillende dagelijkse situaties soepel omschakelen van dichtbij naar in de verte zien en vice versa. Deze flexibiliteit betekent dat het gezichtsveld relatief klein is voor de gebruikelijke schermafstand. U neemt daardoor onbewust een onnatuurlijke houding aan om scherp te kunnen zien. Een beeldschermbril is specifiek ontworpen voor de vereisten van uw werkplek, zodat u uw ogen ontlast en geen last hebt van gespannen spieren.

  Bildschirmbrille_Icon_Sammlung
 • Een leesbril is gewoonlijk geoptimaliseerd voor een leesafstand van 40 cm, terwijl een monitor meestal verder weg staat. Dit zorgt ervoor dat u constant vooroverleunt om scherp te zien. En bij grotere afstanden – bijvoorbeeld wanneer u met een collega praat – moet u uw bril telkens afzetten. Een beeldschermbril daarentegen is specifiek ontworpen voor de vereisten van uw werkplek. U voorkomt hiermee een slechte houding en kunt vlotter en comfortabeler werken.

  Bildschirmbrille_Icon_Sammlung
 • Uw biologische klok kan ontregeld raken door het onnatuurlijk hoge percentage blauw licht dat laptops, smartphones, tablets en andere beeldschermen afgeven. De beeldschermbrillen van Rodenstock met de Solitaire® Protect Balance 2 premiumcoating verminderen het percentage blauw licht en kunnen er zo toe bijdragen dat u de hele dag lekker in uw vel zit.

Wist u dat?

Veel bedrijven vergoeden de kosten van een beeldschermbril geheel of gedeeltelijk. Vraag er daarom gewoon naar bij uw werkgever.

Kies voor ontspanning in uw digitale beroepsleven.
Met de beste beeldschermglazen die Rodenstock ooit gemaakt heeft.

Leesbril
Rodenstock beeldschermbril
Aan de kant: Ergo® beeldschermglazen zijn de enige glazen die individueel afgestemd kunnen worden op typische werkafstanden en oogbewegingen en die een groter gezichtsveld hebben waar dat juist voor u van belang is. Het grotere gezichtsveld ondersteunt een ergonomische stand van het hoofd en het lichaam en zorgt voor een comfortabel zicht zonder vermoeidheid.

Het juiste montuur voor uw beeldschermbril.

Als fabrikant van brillenglazen en monturen biedt Rodenstock u perfecte kwaliteit onder één dak. De monturen van Rodenstock combineren innovatieve technologieën en materialen met een stijlvol design. Dat is uiterst belangrijk op uw werk, waar uw bril niet alleen perfect moet zitten maar ook een goede indruk moet maken. Bij beeldschermbrillen zijn grotere monturen met voldoende ruimte voor belangrijke gezichtsvelden populair.

Toon alle monturen

Test uw kennis van blauw licht

Vraag x/x: Welke effecten heeft het door een computerscherm afgegeven licht op ons bioritme?
 • We worden op het werk sneller moe.
 • We kunnen 's avonds moeilijk ontspannen.
 • Het heeft geen effecten.

Computerschermen geven een onnatuurlijke hoeveelheid blauw licht af. Dit blauwe licht vermindert de concentratie melatonine, waardoor we een opkikker krijgen. Het gevolg is dat we moeilijker in slaap komen.

Test uw kennis van blauw licht

Vraag x/x: Hoe groot is volgens een onderzoek de waarschijnlijkheid dat u de volgende dag aanzienlijk minder geconcentreerd bent als u de voorafgaande avond na 9 uur op het internet gesurft hebt?
 • 2 keer zo groot
 • 3 keer zo groot
 • 5 keer zo groot

Uit een onderzoek onder meer dan 1.600 Belgische middelbare scholieren tussen de 13 en 17 jaar bleek dat bij scholieren die hun mobiele telefoon meer dan eenmaal per week gebruikten nadat ze 's avonds het licht uitgedaan hadden, de waarschijnlijkheid vijf keer zo groot was dat ze de volgende dag erg moe waren.
Bron: Spiegel Online, 24 november 2014

Test uw kennis van blauw licht

Vraag x/x: Van welk hormoon wordt de aanmaak door blauw licht onderdrukt, zodat we 's avonds niet moe worden?
 • Melatonine
 • Oxytocine
 • Progesteron

Het hormoon melatonine reguleert onze biologische klok en wordt 's nachts aangemaakt door de pijnappelklier in de hersenen. Blauw licht onderdrukt de aanmaak van het hormoon.
Bron: Wikipedia

Test uw kennis van blauw licht

Vraag x/x: Tot welk percentage kan de concentratie melatonine volgens een studie afnemen na twee uur werken op de computer?
 • 4%
 • 15%
 • 23%

Volgens een studie van het Lighting Research Center in Troy (NY), daalde de concentratie melatonine bij de proefpersonen tot 23% nadat ze twee uur op de computer gewerkt hadden.
Bron: Lighting Research Center van het Rensselaer Polytechnic Institute in Troy

Test uw kennis van blauw licht

Vraag x/x: Schermen geven drie lichtkleuren af: rood, blauw en geel. Welk van deze kleuren heeft het hoogste percentage?
 • Rood
 • Blauw
 • Geel

Nieuwe schermen met ledtechnologie geven een zeer hoog percentage blauw licht af. Maar ook lcd-schermen geven een hoog percentage blauw licht af.

U hebt x/x vragen goed beantwoord!

Trouwens: veel bedrijven vergoeden de kosten van een beeldschermbril geheel of gedeeltelijk vanwege de grote voordelen. Vraag er daarom gewoon naar!

Appointment request

Send a non-binding appointment request to the optician of your choice.Phone
??data.request.mail??

Your wish list

To help your optician prepare for the appointment, attach your wish list including your selected spectacles and frames to the appointment request.

Your appointment request has been successfully sent to

You will shortly receive an email confirming the data that has been sent to the optician. The optician will contact you directly to set-up your appointment.

BACK TO HOME
Unfortunately your request could not be sent!

Please try again.