nav-Id: 1588668 - doc-Id: 1586884

Så är Rodenstock organiserat

Läs mer om vår företagsstruktur och om våra siffror.

Anders Hedegaard

CEO

Marcus Desimoni

CFO

Roland Dimbath

COO

Företagsstruktur

Genom omvandlingen år 2002 till ett GmbH fick Rodenstock en kapitalmarknadsanpassad företagsstruktur. I juni 2003 togs Permira Beteiligungsberatung GmbH in som företagets första externa kapitalinvesterare någonsin. 2007 övertog det europeiska investmentbolaget Bridgepoint andelarna i Permira Fonds.

För Rodenstock som internationellt företag innebär denna struktur ett modernt finansieringsinstrument och att man har kunnat öka sin konkurrenskraft betydligt.

Nyckeltal

Företaget grundades 1877. Det har sitt huvudkontor i München och sysselsätter globalt cirka 4 900 medarbetare och finns representerat med försäljningskontor och distributionspartners i över 85 länder. Rodenstock har tillverkningsanläggningar på totalt 14 orter i 13 länder.

Kompetensen för såväl glasögonglas som glasögonbågar gör Rodenstock till det enda märket inom ögonoptik som erbjuder glasögonanvändaren helhetssystemet ”glasögon” från en och samma leverantör.

Rodenstock har de senaste åren valt att fokusera på kärnverksamheten glasögon, alltså utveckling, tillverkning och försäljning av glasögonglas, glasögonbågar samt sport- och solglasögon. Man har gått ifrån sidoverksamheterna inom teknisk optik (precisionsoptik) och även instrument och maskiner för ögonoptik. Investeringar har gjorts i innovativa vidareutvecklingar av glasögonglas, i glasögonkollektionerna av märkena Rodenstock och Porsche Design i nya tillverkningsfabriker i Tyskland och utomlands samt i fler försäljningskontor runtom i världen.

Verksamhetsåret 2017 hade Rodenstock en omsättning på ca 416 miljoner Euro.