nav-Id: 1588476 - doc-Id: 1586144

Sådan er Rodenstock organiseret

Få mere at vide om vores virksomhedsstruktur og om vores resultater.

Anders Hedegaard

CEO

Marcus Desimoni

CFO

Roland Dimbath

COO

Virksomhedsstruktur

Med ændringen til et anpartsselskab i 2002 påbegyndte Rodenstock ændringen hen mod en struktur passende til kapitalmarkedet. I 2003 blev Permira Beteiligungsberatung GmbH den første finansielle investor i virksomheden uden for familiekredsen. I 2007 overtog det europæiske holdingselskab Bridgepoint Permira Fonds andele.

Rodenstock udnytter som en international virksomhed denne struktur som et internationalt instrument til virksomhedsfinansiering, hvilket har øget konkurrenceevnen betydeligt.

Nøgletal

Virksomheden, der blev grundlagt i 1877, har hovedsæde i München og beskæftiger ca. 4.900 medarbejdere på verdensplan, og vi er til stede i mere end 85 lande med salgsorganisationer og distributionspartnere. Rodenstock har produktionsfaciliteter i alt 14 steder i 13 lande.

Kompetencen både vedrørende brilleglas og brillestel gør Rodenstock til det eneste mærke inden for øjenoptik, som kan tilbyde brillebrugeren det komplette „brillesystem”.

Rodenstock har i de senere år koncentreret sig om kerneområdet 'brille', altså udvikling, fremstilling og salg af brilleglas, brillestel samt sports- og solbriller. Andre aktiviteter inden for teknisk optik (præcisionsoptik) og inden for instrumenter og maskiner til øjenoptik er blevet udskilt. Der er blevet investeret i innovative videreudviklinger inden for brilleglas, i brillestelskollektionerne, herunder mærkerne Rodenstock og Porsche Design, i nye fabrikker i ind- og udland samt i flere salgsafdelinger på det globale marked.

I regnskabsåret 2017 nåede Rodenstock en omsætning på 416 millioner euro.