nav-Id: 1588658 - doc-Id: 1586880

Vår företagsstrategi

Redan 1877 registrerades Rodenstock som firma, och sedan dess har vi skrivit framgångshistoria. Läs mer om den bakomliggande strategin.

Vår kvalitet: German Engineering

Vi lägger särskilt stor vikt vid maximal precision och handgjord premiumkvalitet – utvecklad i Tyskland. För det är bara den höga nivån på tysk ingenjörskonst som kan göra varje enskilt glasögonglas
och varje enskild båge från oss till ett litet mästerverk.

Rodenstock har hela sin värdeskapande kedja i Tyskland. Det gäller för såväl vårt forskningscentrum och prototyptillverkningen i München som vårt Engineering Center i Regen.

Vår drivkraft: innovation

Vår inställning är att hela tiden tänka framåt, bli bättre och att aldrig slå sig till ro. Hade vi inte tänkt framåt, hade vi aldrig tillverkat det första självtonande glasögonglaset ColorMatic IQ® 2. Eller de individualiserade progressiva glasögonen, som tack vare Eye Lens Technology ger bästa möjliga syn och utnyttjar den personliga synpotentialen till 100 %. Eller Disc Hinge-glasögongångjärnet – utan en enda skruv – samt Ti-Lite, bågen i en extremt lätt titanlegering.

Vårt anspråk: entusiasm

När det handlar om bästa möjliga syn räcker det ibland inte med en innovation. Därför överraskar vi hela tiden våra kunder, partners och konkurrenter med nya saker. En överraskning är exempelvis vår extremt noggranna DNEye®-skanner, som gör varje ögonmätning till en unik upplevelse.

Detta grundläggande behov att hela tiden gå nya vägar för att göra det omöjliga möjligt driver oss varje dag mot nya saker – och präglar märket Rodenstock i alla avseenden.