nav-Id: 1588662 - doc-Id: 1586876

Rodenstocks affärsområden

Vi erbjuder som enda tillverkare systemet för bättre syn. En kombination av högprecisionsglas, perfekt avstämda glasögonbågar och kompetent service.

Våra glasögonglas

Den som garanterar bästa möjliga syn för alla behov måste erbjuda mer än bara högklassiga glasögonglas. Våra glas bygger därför på hela tre kärnkompetenser:

 • Optik: glasögonglas som gör att våra kunder kan utnyttja sin synpotential till 100 %.
 • Fotokromism: 40 års erfarenhet av utveckling av fototropa glasögonglas och en unik portfölj med självtonande glasögonglas.
 • Ytbehandling: exklusiva ytbehandlingar för perfekt skyddade glasögonglas.
 
Våra glasögonbågar

För oss är optimalt utseende lika viktigt som optimalt seende. Hos oss uppfyller design därför inte bara estetiska krav. Den ger även glasögonen perfekt funktion. Våra höga krav på alla glasögonbågar kommer därför inte från bara ett, utan från tre kärnkompetenser:

 • Design: våra korrektions- och solglasögon har klassiska och tidlösa former som lyfter fram användarens personlighet och får honom eller henne att se perfekt ut i alla situationer.
 • Material: vi använder endast premiummaterial som ger lång livslängd, anpassningsbarhet och tidlös elegans. Högsta standarder och omfattande kontroller garanterar den unika Rodenstock-märkeskvaliteten.
 • Komfort: vår långa erfarenhet som glasögontillverkare garanterar tillsammans med våra glasögonbågars många anpassningsmöjligheter en perfekt passform för varje individuellt behov.
 
Porsche Design

I framtiden fortsätter vi att lägga fokus på det viktiga. Drivna av passionen för ren design och förståelsen av kombinationen av form och funktion så litar vi på styrkan i tidlösa idéer. En tillbakablick över de senaste 40 åren gör att vi blir stolta över det vi gjort och samtidigt väcks nya idéer. Inspirerade att tillverka unika glasögon med en klart och tydligt signum. För medvetna personer med känsla för estetik - för Porsche Design Lifestyle.

 
Våra instrument

Med Rodenstock har framtiden för individuell glasögonrådgivning börjat. Vår toppmoderna mätteknik kommer såväl ögonoptiker som slutanvändare till godo.

 • DNEye®-skanner: det optimala verktyget för extremt noggrann ögonmätning och 100-procentigt utnyttjande av den personliga synpotentialen.
 • ImpressionIST®: med den innovativa mätterminalen garanterar vi att bågarnas design passar till persontypen och att glasen är perfekt avstämda för ögon och bågar.
 
Våra tjänster

Ur vårt helhetsanspråk att erbjuda ett system för bättre syn har det skapats särskilda tjänster för ögonoptiker och slutanvändare som gör Rodenstock unikt:

 • Rodenstocks manufaktur: sedan 1877 har den stått för expertis inom tillverkning av specialglas, vare sig det är för särskilda yrkesbehov eller för fritiden.
 • Kantformnings- och glasbearbetningstjänster: kompletta glasögon direkt från tillverkningen. Tack vare innovativ frästeknik kan även specialglas slipas utan problem.
 • Garanti- och servicetjänster: omfattande kvalitets- och nöjdhetsgarantier samt tilläggsförsäkringar innebär bekymmersfrihet för kunden.
 • Rodenstock-akademin: platsen för högklassiga utbildnings- och rådgivningserbjudanden. Rodenstock är marknadsledare när det gäller utbildningar för ögonoptiker.