nav-Id: 1580078 - doc-Id: 2004490

Rodenstocks historie: Tradition møder innovation.

Medrivende tider: Oplev historien omkring vores virksomhed.

1877: STARTEN PÅ EN SUCCESHISTORIE.

Josef Rodenstock grundlægger sammen med sin bror Michael firmaet „Optisches Institut G. Rodenstock“ i Würzburg. Fra 1878 sælges der også selvkonstruerede måleinstrumenter ved siden af brilleglas og -stel.

1880: DEN FØRSTE BESTSELLER.

Grundlæggeren Josef Rodenstock udvikler det såkaldte „diaphragma-brilleglas“, der straks bliver en bestseller. Der følger mange yderligere patenter, eksempelvis et apparat, der kan tage mål til briller. Allerede på dette tidspunkt tilpasses Rodenstock briller individuelt i modsætning til modeller fra andre producenter.

1898: EKSPANSION.

Efter købet af en grund i München, hvor firmaet etableres, opfører Rodenstock i 1898 en stor produktionsfabrik i Regen i Bayerischer Wald. Allerede i 1905 udvides der med endnu en fabrik samme sted. Samtidig lykkes det for Josef Rodenstock at fremstille brilleglas og brillestel med høj kvalitet industrielt.

1899: INNOVATIVE TEKNOLOGIER VED ÅRHUNDREDESKIFTET.

Rodenstock producerer de første solbeskyttende glas – i individuel synsstyrke og med UV-beskyttelse. Endvidere præsenterer firmaet sine første tostyrkeglas med indslebet nærdel. Produktporteføljen omfatter endvidere uindfattede briller, klemmer, monokler samt brillestel af stål, nikkel, doublé og andre materialer.

1920: DE GYLDNE TYVERE FOR RODENSTOCK.

Efter Første Verdenskrig kommer Rodenstock hurtigere ud af den økonomiske krise end andre optiske virksomheder. Produktionsmidlerne forbedres, det tekniske og videnskabelige arbejde perfektioneres, og salgsafdelingen udbygges. På trods af de turbulente 1920'ere fortsætter Rodenstock konsekvent sine tekniske innovationer og registrerer utallige banebrydende patenter.

1959: INTERNATIONALE STJERNER GØR REKLAME FOR RODENSTOCK.

Som den første producent inden for branchen får Rodenstock internationalt berømte filmstjerner til at gøre reklame for sine moderne brillestel. Hildegard Knef, Brigitte Bardot og Gina Lollobrigida ses i 1959 i mange ugeblade.

1968: PIONER OG FORBILLEDE FOR BRILLEGLAS I EUROPA.

Rodenstock når yderligere en milepæl og præsenterer de første farveskiftende (fototrope) brilleglas i Europa. Der følger utallige yderligere innovationer, blandt andet de første modeller, hvor brilleglassene holdes af en usynlig nylontråd.

1975: MED PLASTMATERIALE IMOD KRISEN.

Rodenstock trodser oliekrisen i 1974 med en innovation: brilleglas i plastmateriale. De meget præcise støbeforme til fremstilling stammer ligeledes fra Rodenstock og giver virksomheden et forspring i forhold til konkurrenterne. I 1975 sælges der ca. 130.000 plastglas, i 1980 allerede 2,6 millioner. I 1986 udvikler Rodenstock farveskiftende plastglas, i 1988 plastglas med høj brudstyrke og i 1989 de første asfæriske bifokal-glas af plast.

1981: ET GENNEMBRUD INDEN FOR BRILLEGLAS-TEKNOLOGI.

Under navnet „Progressiv R“ præsenterer Rodenstock de første selvudviklede flerstyrkeglas i Tyskland. De bliver straks en succes, fordi de på dette tidspunkt var de konkurrerende produkter overlegne.

1991: ANSIGTET OG VAREMÆRKET.

Rodenstock lancerer det markante „R“ som logo og varemærke og tegner derved også filosofien tydeligt op: en brille skal understrege et menneskes personlighed. Her gennemarbejdes brillestelskollektionerne ud fra design-aspekter, og frem til i dag regnes modellerne fra Rodenstock for at være innovative, lette og funktionelle.

1998: FREMRAGENDE BRILLESTEL – NED TIL MINDSTE DETALJE.

Rodenstock har modtaget en udmærkelse i form af den 50. designpris for brillemodellerne i Eyewear-kollektionen. Udmærkelsen er givet for koncentrationen af design, udvikling og teknologi. Rodenstock imponerer i denne forbindelse med meget små cylinderhængsler uden skruer.

2000: BEDRE SYN OG UDSEENDE.

ImpressionILT – er navnet på verdens første individuelle glas med glidende overgang, der kan tilpasses de personlige synsvaner 100%.
Samme år tilføjer Rodenstock luksusmærket „Porsche Design“ til porteføljen og præger i fremtiden markedet med sine eyewear kollektioner.

2006: INNOVATION OVER HELE LINJEN.

Uanset om det er rådgivning om brilleglas, rådgivning om brillestel eller 3D-videosystemer til måling af synsdata: serviceterminalen ImpressionIST® definerer alle parametre for den perfekte brille. Med dette og yderligere servicekoncepter danner Rodenstock nye markedsføringsområder for optikeren.

2009: FORTSAT PÅ SUCCESKURS.

Rodenstock præsenterer den mest moderne portefølje af nærkomfortglas i verden. Ergo® Brilleglas er specielt tilpasset kravene til hverdagen på kontoret, og gør det muligt for brugerne at se behageligt og afslappet i enhver situation på arbejdspladsen.

2011: REVOLUTION INDEN FOR GLAS-TEKNOLOGI MED FLERSTYRKEGLAS.

Med Eye Lens Technology (EyeLT®) kommer Rodenstock med en verdensnyhed: Takket være Impression® brilleglas med DNEye® kan brillebrugere for første gang udnytte deres personlige synspotentiale 100%.

2014: Ny kollektion.

Rodenstock lancerer i 2014 den nye "rocco by Rodenstock" kollektion og understreger endnu engang sin kompetence inden for brilledesign.

2016: Mere sikkerhed ved bilkørsel.

Med sloganet:"Sikkerhed bag rattet" lancerer Rodenstock de første kørebriller med TÜV certifikat. Specielt tilpassede enkeltstyrke og flerstyrkeglas brilleglas giver et perfekt syn under kørsel eller ved vanskelige lysforhold - fordi sikker og tryg kørsel er stærkt forbundet med et godt syn.

Desuden lancerer Rodenstock i 2016 den unikke DNEye® Scanner 2. Den højteknologiskeDNEye® Scanner er den eneste på markedet, der kan overføre alle vigtige målingsdata til glassene.

2017: 140 år med Rodenstock

Rodenstock har nu i alt 4.500 medarbejdere i mere end 85 lande. Brillestellet "Masterpiece" lanceres på den optiske messe Opti. Det er en særlig limited edition, som repræsenterer Rodenstocks 140 års ingeniørarbejde.

2018: En ny dimension af syn.

Siden 1900 har udmåling af det menneskelige øje været baseret på en generel model. Med tiden gjorde teknologien at brilleglassene kunne produceres med mere og mere perfektion, men beregningen var stadig baseret på den såkaldte "reducerede øje" model. Efter 118 år er Rodenstock den første til at forbedre dette system. Ved brug af DNEye® PRO teknologi er det muligt at måle øjnenes individuelle anatomi - dvs. øjnes størrelse og facon - og overføre disse målingsværdier til brilleglassene. Resultatet er de mest individuelle Rodenstock brilleglas og det skarpeste syn nogensinde.

2020: B.I.G. Vision® - Fordi alle øjne er forskellige

Rodenstock lancerer sin nye filosofi på den internationale messe opti i 2020: B.I.G. VISION® FOR ALL. Hos Rodenstock, B.I.G. står for Biometric Intelligent Glasses og indleder hermed et paradigmeskift inden for individuelt tilpassede progressive brilleglas. Til dette formål fastægger Rodenstock biometrien i hele øjet. Dette inkluderer øjenlængden og flere tusinde datapunkter, der integreres direkte i brilleglasset. Resultatet: de mest præcise brilleglas helt ned på mikrometerniveau. Takket være den biometriske øjenmodel kan Rodenstock præcist fastlægge fokuspunktet for det skarpeste syn for hvert enkelt øje, og det giver brillebrugeren det skarpeste syn i alle blikretninger.