nav-Id: 1563478 - doc-Id:
/ Press & News / Press releases / Bedre syn takket være biometrisk intelligens (Norwegian Version)

Press News

 

22.10.2020 // Category: Public Press


Bedre syn takket være biometrisk intelligens (Norwegian Version)Munich, October 2020. Hvert øye er unikt. Likevel har dette i stor grad blitt ignorert i produksjonen av brilleglass frem til nå. Spesielt for progressive brilleglass betyr reduksjonen til bare et par målte verdier, at bare to prosent av brilleglassene vil passe perfekt til det individuelle øyet, og fullt ut utnytte synspotensialet. Med den innovative filosofi B.I.G. Vision® for all, gjør Rodenstock – som den første brilleglassprodusenten – det mulig å ta presise målinger av hvert øye, og produserer de mest nøyaktige biometrisk intelligente glassene på markedet ved å bruke omfattende data innhentet med tusenvis av målepunkter.


Omfattende målinger av øyet som et grunnlag for Biometric Intelligent Glasses®
«Vi er den eneste brilleglassprodusenten som lager en biometrisk modell av hele øyet. Dette inkluderer øyets lengde og flere tusen datapunkter», sier Anders Hedegaard, administrerende direktør for Rodenstock-konsernet. «De måles av optikeren med vår DNEye® Scanner og inkluderes direkte i produksjonen av det individuelle brilleglasset.» På grunnlag av dataene beregner Rodenstock en biometrisk øyemodell, og kan fastslå senteret for skarpt syn for hvert individuelle øye. Brilleglassene som er produsert på denne måten gjør det mulig å få et sylskarpt syn fra hver eneste vinkel og avstand, både i yttersonene og i midten, på nært hold og på lang avstand.


98 % av de progressive brilleglassene i verden passer ikke optimalt til brukerens øyne

«I lang tid har optikkbransjen nøyd seg med å undersøke øyet ved å bare bruke en redusert standardmodell – og ikke ved å se på hvert øye individuelt. Derfor produseres i dag nesten alle progressive brilleglass i henhold til faste parametere, som bare matcher en veldig liten prosentandel av øynene til menneskene i verden. Dette har betydd at 98 % av brukere av progressive brilleglass har glass som ikke er perfekte for øynene sine», sier Dr Dietmar Uttenweiler, leder for Forskning & Utvikling og strategisk markedsføring av briller hos Rodenstock. For eksempel passer standardverdien for øyelengde bare for 14 % av alle øyne, hornhinnens sfæriske brytningsevne passer bare for 27 %, astigmatisk brytningsevne 16 % og dybden på det fremre øyekammeret 25 %. Hvis du kombinerer alle verdier, er det bare 2 % av alle øyne som samsvarer med standardmodellen. Dette betyr at bare 2 % av brukere av progressive brilleglass utnytter sitt fulle synspotensial.


B.I.G. Vision® sørger for en bedre livskvalitet
B.I.G. Vision® med DNEye®-teknologien fra Rodenstock gir en dynamisk og naturlig synsopplevelse. Biometric Intelligent Glasses® er tilpasset nøyaktig til øyet, og leverer inntil 40 % skarpere syn på nær og middels lang avstand, og 8,5° bredere skarpsynsfelt på nært hold. Basert på sine erfaringer med Biometric Intelligent Glasses®, kunne en høy prosentandel av brillebrukere i en sveitsisk undersøkelse, rapportere om store fordeler: 88 % av de som ble spurt sa at de kunne se mer komfortabelt med sine DNEye®-optimerte brilleglass enn med sine gamle briller, 92 % så skarpere enn før, og 84 % opplevde bedre kontrastsyn.


Om Rodenstock:
Rodenstock-konsernet er en verdensledende produsent av høykvalitets brilleglass. Med filosofien «B.I.G. VISION® FOR ALL - Biometric Intelligent Glasses®», står brilleglassprodusenten for et paradigmeskifte innen individuelt tilpassede progressive brilleglass. Selskapet, som ble stiftet i 1877, har hovedkontor i München og sysselsetter rundt 4900 medarbeidere rundt om i verden. Det representeres av underliggende salgskontorer og distribusjonspartnere i over 85 land. Rodenstock har 14 produksjonsanlegg i 13 land.

Mer informasjon på www.rodenstock.com/press

Du kan også besøke oss på:
facebook.com/Rodenstock/
www.youtube.com/RodenstockGroup
www.instagram.com/rodenstock_official/
www.linkedin.com/company/Rodenstock-Group

Press Contact:
Rodenstock GmbH
Sandra Wenz-Kaytan
Sandra.Wenz-Kaytan@rodenstock.com
Tel: +49 89/7202-684